Allt du behöver i ett badrum

Badrummet är ett av de rum där mest tid spenderas. Därför måste badrummet vara både praktiskt och harmoniskt. Här får du tips om allt du behöver för att skapa det perfekta badrummet.

Badrummet är ett av de viktigaste rummen i hemmet. Det är värt att spendera extra tid när du inreder ditt badrum. Rummet används dagligen både morgon och kväll vilket ställer särskilda krav. Det ska både vara funktionellt och vackert. Badrummet är dessutom ett av de minsta rummen vilket gör det ytterligare till en utmaning. Välj din badrumsinredning med omsorg. Nedan följer några tips om hur du bäst inreder ditt badrum.

Smart förvaring och hängare

Badrummet måste vara funktionellt och praktiskt. Den dagliga användningen gör att badrumsbesöket måste vara smidigt. Bra förvaring sparar tid och underlättar badrumsbesöket. Smart badrumsförvaring som du behöver i ditt badrum är bland annat följande:

  • En tvättkorg från Fyndiq, prisvärt och snyggt.
  • Hängare för handdukar.
  • Skåp för förvaring

Snygg spegel

Badrumsspegeln är utan tvekan en av de viktigaste detaljerna i badrummet. Ett badrum utan en spegel känns väldigt tomt. Det är framför spegeln du börjar din dag genom att göra dig i ordning. Det är även framför badrumsspegeln som de flesta avslutar sin dag när de borstar tänderna. En stor spegel i badrummet kan samtidigt ge illusionen av ett större rum.

Bra och säker belysning

Belysningen är otroligt viktig i ett badrum. Det gäller att hitta rätt lampor som skapar både ett trivsamt och praktiskt ljus. När du gör dig redo för dagen behövs det ett starkt ljus vid spegeln. Om du däremot ligger i badet och slappnar av vill du säkert ha ett mer dämpat ljus. En dimmer är ett utmärkt sätt att variera ljuset efter behov. Belysningen och annat elinstallationsarbete i badrummet måste alltid utföras av ett registrerat elinstallationsföretag. Elektricitet bör respekteras eftersom det kan leda till skador, brand och i värsta fall döden om det inte hanteras varsamt. I områden med fukt, som exempelvis badrum, måste extra aktsamhet vidtas.

Vackra färger och mönster

Färg och mönster kan enkelt göra stora förändring i ett rum. På en liten yta som badrummet kan du våga ta ut svängarna och välja mönster och färger som annars skulle bli för mycket. Ett tips är att välja en mönstrad tapet för att skapa ett unikt badrum.