Få bort dålig lukt och gör rent hemma

Städa bort dålig lukt – på djupet. Med ozon och en hel del husmorsknep kan du få ett riktigt rent och fräscht hem. Och det fort!

Vill du få bort den dåliga lukten i krypgrunden, källaren eller kanske på vinden? Kanske är det fukt och mögel som orsakar odören, något som inte är vare sig trevligt eller hälsosamt att andas in. Få bort dålig lukt med ozonaggregat, det går snabbt och förutom att lukten försvinner så tas även mögelsporer om hand och de utan att komma tillbaka efteråt.

Anledningar till dålig lukt hemma

Vad för fler anledningar kan det finnas till att det luktar illa i en bostad? Bland annat kan det bero på att du har husdjur som lortar ned, som hund och katt. Trots att du städar kan lukt sitta kvar i allt från möbler till väggar och golv. Det kan även vara urinlukt från djur eller gammal smuts som är svår att få bukt med.

Om ditt hus är byggt under glada 70-talet eller tidigare kan den dåliga lukten som sprider sig i hemmet bero på isoleringsmaterial i väggarna som börjat bli gammalt och omvandlas. Kemikalier som sprider odör måste du snabbt få bukt med eftersom det kan vara hälsovådligt att andas in.

Ozon, ättika och bakpulver att städa med

Om det inte hjälper med storstädning och vädring kan, som ovan nämnt, ozon vara det effektivaste sättet att få bukt med dålig lukt. Det går fort och rensar luft på lukt ordentligt, det går även in i väggar, tak, möbler och golv. Kort sagt på ställen du inte kommer åt.

Fler städtips hittar du här och här.

Bakpulver har man ofta hemma och det är användbart till mer än bakning – till exempel till att rengöra spisen. – Aftonbladet