Badrum

Badrum är lite av en heppig plats för många. För den som bor singel är det platsen där man spenderar tiden framför spegeln, för småbarnsfamiljen är det här man tränar på tandborstning, toalett. Badrummet är en plats för hygien, välmående och återhämtning. Inte alla tänker på att det är en plats där elektricitet och vatten tillsammans arbetar för att nå upp till dessa standarder.

Badrummet ska vara en plats för hygien och avslappning. Med kakel och marmorerade arbetsytor, tillsammans med snygg belysning och fina hängare för badlakan kan man skapa en riktigt trevlig atmosfär som man har svårt att slita sig från. Några som är professionella utförare av badrumsrenovering är Aquabygg som verkligen rekommenderas för den som ska göra om där hemma i badrummet!

Renovera som du vill

För att lyckas med en renovering krävs några saker för att det ska bli så bra som möjligt.

  • Att man har en tydlig idé
  • Att man gör precis som man själv vill!
  • Att man anlitar proffs på våtutrymmen (el och vatten är inte att leka med)

Här kan du läsa Boverkets regler kring våtutrymmen, installation av el och annat som kan vara bra att känna till.

Visionen kan man alltid få hjälp att bolla idéer med hos den du anlitar. Ofta har de en bra mall på vad de brukar göra och har tydliga rutiner för inköp av material och så vidare. Kommunicera nära med hantverkaren så kommer det bli precis så som du vill. Man kan alltid förlita sig på de senaste trenderna, men man ska inte låta dem ta över ens egen smak. Det är nämligen viktigt att man känner att det man har varit med och skapat är något som lyfter ens egen smak och personlighet.

Kakel är mycket tacksamt att jobba med och just nu är det hett med ”salt och peppar”. Det betyder att kombinera svart och vitt på olika innovativa sätt. Lek med ett mönstrat golv och mer avskalade väggar, eller tvärtom. Det ger vacker effekt och lyxig känsla till ditt badrum. Se till att ha dimmerbelysning så att du kan anpassa belysningen till om du vill kunna stå framför spegeln eller om du vill ta ett avslappnande bad.