Så viktiga är materialvalen i köksrenoveringen

När du ska renovera i köket spelar materialen du väljer en avgörande roll för hur slutresultatet blir och vilken känsla köket förmedlar. Därför ska du välja alla material med omsorg, allt från handtag till bänkskiva. För att få ett spännande och livfullt kök kan du med fördel blanda olika material.

När det är dags att förnya köket är valet av material viktigt för hur resultatet blir. Färgerna spelar också en avgörande roll i slutresultatet. Att använda olika material ger köket liv och ger en bra dynamik. För att då ett spännande och snyggt kök ska du satsa på en bänkskiva som sätter rätt prägel på köket. Det finns olika typer av bänkskivor som du kan välja i olika material, allt från granit till keramik. Innan du bestämmer bänkskiva ska du fundera över vilket material du vill ha. Varje material har sina fördelar och nackdelar. Därför ska du välja bänkskiva med omsorg. När du renoverar i köket är ett tips att inte snåla med arbetsyta. Tänk på att ha en tillräckligt stor bänkskiva där du kan arbeta obehindrat.

Välja material som matchar med varandra

Det finns inga direkta regler för vilka material som är lämpliga i kök, du kan välja helt efter tycke och smak. Våga leka med olika färger och material för att få det köket du helst av allt vill ha. Tänk dock på att för många färger och material kan göra köket rörigt och ge ett förvirrat uttryck. Därför ska du planera dina materialval och matcha detaljer och inredning med varandra. Du kan med enkla medel skapa vilken känsla du vill i köket.

Planera arbetsytan för att få en bra harmoni

När du renoverar köket ska du inte glömma att tänka på förvaring. Att mixa dold och öppen förvaring är en bra idé. Du behöver oftast mer förvaringsmöjligheter än du kan tro. Ett annat tips är att tänka på att arbetsytan helst ska finnas mellan spisen och vattnet, det underlättar arbetet i köket något enormt. Det fungerar även med en köksö som har en vattenkran. Våga tänka utanför boxen när du ska renovera köket och ta ut svängarna. Du kan alltid låta dig inspireras av årets kökstrender för att få bra idéer till köksrenoveringen.