Därför ska du skaffa hemlarm

Funderar du över fördelar och nackdelar med hemlarm? Kanske är du osäker på om det faktiskt är värt pengarna att investera i ett dyrt hemlarm. Då har du redan funderat över säkerhetsläget och kommit fram till att du skulle känna dig tryggare med ett hemlarm.

Här kan du läsa mer om fördelarna med ett hemlarm samt om vad du bör tänka på när du letar efter ett hemlarm. Det är exempelvis viktigt att se till att larmet är kopplat till en larmcentral och att komplettera med andra säkerhetsåtgärder.

Fördelar med hemlarm

Säkerheten är det de flesta svenska hemägare oroar sig över och det är ganska enkelt att känna sig både säkrare och tryggare genom att installera ett hemlarm i bostaden. Svenska stöldskyddsföreningen har undersökt om larm verkligen fungerar mot inbrott och de kom fram till att larm drar till sig uppmärksamhet och gör det svårare för tjuven att lyckas. Dock hindrar larmet inte att tjuven kan ta sig in i själva bostaden. De viktigaste fördelarna med larm kopplade till en larmcentral är:

• Tjuven blir störd
• Larmcentralen skickar ut väktare
• Larm har avskräckande effekt

Tänk på detta när du skaffar larm

Det är lätt att tro att det bara är villaägare som är intresserade av att skaffa hemlarm, men faktum är att larmförsäljningen till bostadsrätter och lägenheter är på uppgång. När du skaffar hemlarm gör du det för att du vill skydda din bostad och din egendom mot intrång. Det finns en hel del att tänka på, men framför allt ska du se till att du skaffar ett larm som är kopplat till en operatör. Larmcentralen dit larmet går ska även vara certifierad. Det är också viktigt att sirenen är kraftfull så att den verkligen hörs ordentligt utanför hemmet. Detta skrämmer nämligen tjuven ordentligt och gör grannar och förbipasserande uppmärksamma på att ett inbrott är på gång. Gör research och skaffa marknadens bästa hemlarm för att du ska kunna känna dig trygg med att du har gjort allt du kan för att skydda din egendom.

Komplettera med andra åtgärder

Förutom att skaffa hemlarm ska du komplettera med andra åtgärder för att verkligen se till att hålla tjuvarna borta. Larmoperatörens dekaler och kameror har avskräckande effekt, men de hindrar inte tjuven från att ta sig in i din bostad. Däremot kan du göra det till en riktigt oangenäm upplevelse att försöka. Du bör ta del av grannsamverkan mot inbrott samt se till att det inte finns en massa buskar och träd intill huset där tjuven kan jobba ostört. Belysning med rörelsevakt och ljud är också en riktigt bra idé eftersom det oväntade ljuset och ljudet skrämmer tjuven. Det är också bra att satsa på timers när det gäller lampor inomhus eftersom inaktivitet och ett nedsläckt hus kan dra till sig negativ uppmärksamhet. Har du en sommarstuga kan det dessutom vara smart att skaffa larm även till den där du kan komplettera med varning för brand och vattenläckor men även få notiser om elen skulle stängas av.

Hemlarmens främsta fördelar är att de går att komplettera med operatörstjänster där du får en helhetslösning som gör att du kan känna dig tryggare. Genom att även installera en mobilapp kan du styra larmet från din mobiltelefon och du blir omedelbart kontaktad så for larmet går.