Fixa badtunnan inför sommaren

Genom att ta hand om din badtunna kommer den att hålla längre. En badtunna kan man förvisso använda året om, men de flesta använder den mest på sommaren. Efter en vinter är det viktigt att fräscha upp och rengöra badtunnan inför sommarens bad. För att hålla vattnet rent kan du både dammsuga den med en undervattensdammsugare och använda filter.

Badtunnan har blivit riktigt populär i Sverige. Att ha en badtunna är både bekvämt och ett trevligt sätt att vara social på, förutom att du också har en egen liten minipool under sommarens varmaste dagar. För att verkligen nyttja badtunnan bör du rengöra den innan sommaren, så att du slipper hålla på med det den dag som du får lust att bada.

”Du kan i regel tänka att du ska byta vatten 2-3 gånger per år om du använder filter, utan filter bör du byta vatten varje gång.”

Det första som du bör göra är att byta vatten om det var länge sedan som du gjorde det. Du kan i regel tänka att du ska byta vatten 2-3 gånger per år om du använder filter, utan filter bör du byta vatten varje gång. Det är därför klokt att investera i ett filter. För att hålla badtunnan ren kontinuerligt kan du rena vattnet med ett reningsverk. Det finns olika modeller att välja på. Du kan också dammsuga din badtunna med en undervattensdammsugare, eller vakuumdammsugare för spa. Det finns mindre modeller som passar badtunnor och som är lätta att hantera. Eftersom en badtunna inte är så stor, så blir vattnet i tunnan ofrånkomligt smutsigt och det är trevligare att alltid bada i rent och fräscht vatten. Ta hand om din badtunna med filter, eventuellt ett reningsverk och dammsugare den, så kommer den att hålla i många år.