Vanligaste platserna du glömmer att städa

7456830-girl-with-vacuum-cleanerStädar du verkligen överallt hemma? Jadå, svarar många men det finns en hel del platser som faktiskt de flesta personer glömmer bort att städa.

Att hemmet är rent är ytterst viktigt för vårt välmående och när vi byter bostad så vill vi flytta till ett rent hem som någon flyttstädat innan de lämnar över nycklarna, vilket vi tidigare skrivit om. Men trots detta så finns det en del ställen som man glömmer att städa. Exempelvis så radar Sydsvenskan upp en lista om tio platser som glöms, men vi vet att det finns fler, därför har vi valt att ta upp de platser som vi tycker att du inte ska glömma bort.

Platser du glömmer att städa i hemmet

  • Fläkten – här samlas massvis av matos och fett vilket hindrar fläkten att faktiskt suga upp allt os.
  • Diskmaskinen – har du råkat ut för att diskmaskinen inte tvättar rent dins bestick och tallrikar ordentligt? Då är det dags för en ordentlig rengöring av själva diskmaskinen. Ett tips är att köpa avloppsrensare i form av en vätska eller tablett som du häller i diskmaskinen och sätter igång den.
  • Bakom spisen – när man lagar mat kan det skvätta en hel del och både matrester, smuts och damm samlas bakom spisen, så dra fram den och skrubba ordentligt.
  • Diskhon – torka ur med desinfektionsservett lite då och då, och gör rent silen genom att slänga in den i diskmaskinen.
  • Under badkaret – fått påhälsning av silverfiskar i badrummet? Se till att dammsuga upp allt damm under badkaret så kan du få bukt med dem.
  • Handväskan – när rengjorde du din handväska senast? Töm den och torka ur den ordentligt, eventuellt kan du tvätta den för hand eller i tvättmaskinen om dess material klarar tvätt. Annars använder du en desinfektionsservett och torkar ur den ordentligt.
  • Tvättmaskinen – att man ska tömma facket där ludd samlas vet de flesta, men att man även själva tumlaren bör rengöras vilket enklast görs genom att slänga i lite blekmedel och köra igång den på 60 grader så dödas alla bakterier i den.
  • Datorns tangentbord och mus – oavsett om du har dator hemma eller på jobbet så bör du ta för vana att rengöra tangentbordet och musen minst en gång i månaden. Detta gör du enklast genom att koppla ur båda två och sedan torka med en trasa som du doppat i handsprit eller rengöringssprit, glöm inte bort att först ta bort allt damm – det gör du enklast med en pensel.