Att bygga ett garage

När man bygger ett garage gäller det att välja ett som passar ens behov eftersom det finns massor av olika varianter. Exempelvis kan man vilja ha flera bilar i samma garage eller kanske bo i garaget som i London. Oavsett vilket garage som byggs behövs ett bygglov.

5341445-garage-and-car

I London säljs nu garage som bostäder, skriver Svenska Dagbladet. Detta är på grund av att det finns en enorm brist på bostäder i staden och så länge räntorna ligger på en låg nivå så vill ingen sälja. Därför har man nu börjat hitta på nya lösningar på marknaden. Exempelvis såldes en etta för 1,4 miljoner kronor förra månaden. Men bostaden var egentligen ett garage. När SvD tittat runt på bostadsannonser på nätet i London har de hittat ett flertal garage som marknadsförs som just ettor. Oftast säljs dessa garage som bostäder för att man kan få bygglov och bygga nytt.

Finns flera olika varianter

I Sverige använder vi än så länge våra garage till just vad de är ämnade att vara, ett utrymme att förvara bilen i. I Expressen kan man få tips på garage som passar ens hus, beroende på om man exempelvis vill ha carport, ett garage för en eller två bilar eller någon annan lösning. De flesta garage kommer som färdiga lösningar men ofta kan man välja till saker som garageportar och fönster om man vill ha dem på ett speciellt sätt.

Inte utan bygglov

Den som tror att den bara kan bygga ett nytt garage hur som helst bör dock tänka om. Ofta krävs det någon typ av bygglov och ibland får man heller inte bygga ihop sitt garage med huset. Här kan man läsa om att Länsstyrelsen upphävt ett bygglovsbeslut för att man skulle bygga ihop garaget med huset och detta tillåter inte planen. Enligt vad Länsstyrelsen bedömt är avsikten med den detaljplan som finns att nya hus i området inte ska vara sammanbyggda med garage och därför kan man inte bevilja något bygglov för en sådan typ av byggnad.