Så inreder du ett flexibelt extrarum

Det är väldigt praktiskt att ha ett extrarum och om du inreder det på ett flexibelt sätt går det använda rummet till flera ändamål. Praktiska möbler som går att använda till flera saker är nyckeln för att få ett flexibelt rum. Välj inredningen med omsorg och köp möbler efter rummet.

Om du har lyxen att ha ett extrarum i din bostad är det en bra idé att inreda det på ett sätt som gör att det går att använda på olika sätt. Ett flexibelt extrarum kan fungera som gästrum, hobbyrum, kontor och tv-rum i ett. Nyckeln för att lyckas att inreda ett rum på ett sådant sätt är att satsa på flexibla möbler. Det finns många praktiska bäddsoffor som passar perfekt att möblera med i ett extrarum. När du använder möbler som har flera funktioner kan de användas på olika sätt. Om du har en praktisk bäddsoffa kan den vara säng men även göra det möjligt att kombinera gästrum och TV-rum. Det är dessutom svårt att idag se skillnad på en bäddsoffa och en vanlig soffa.

Inred med ett bord och bekväma stolar

Om du vill att rummet ska gå att använda till TV-rum finns det många bra och praktiska skåp som du kan dölja Tv:n i när den inte används. Om du vill kunna använda rummet till hobbyrum och kontor är ett snyggt klassiskt bord en bra idé. Tänk på att välja en bra stol så att du kan sitta bekvämt om du ska ha rummet som kontor. Om du har ett bra bord som är lite större kan du sitta där för att pyssla, måla eller sy.

Måla en tapetsera rummet

För att rummet ska bli ombonat är det en bra idé att måla rummet i en trivsam kulör. Välj en färg som du gillar och som ger rummet rätt intryck. Det fungerar även lika bra att tapetsera rummet om du önskar det. Men se rummet som en del av huset och låt samma röda tråd som finns i den övriga inredningen också finnas där. Bara för att det är ett extrarum behöver det inte vara ett tråkigt rum som inte är genomtänkt. Lägg ner lite tid och energi på att få till en bra dynamik i rummet. Ett tips är att inreda rummet med olika ljuskällor, ett litet rum kräver ungefär fem olika ljuskällor. Piffa även med olika dekorationer och textilier för att rummet ska kännas ombonat. Glöm inte tavlorna, de tillför mer än du kan tro.

Inspireras av årets inredningstrender

När du ska inreda extrarummet kan du inspireras av inredningstrenderna som råder i år. 2022 är det trendigt med speglar i asymmetriska former eller böljande former. Det går att göra mycket med olika speglar. Metaller är en annan trend, satsa främst på silver och krom om du ska haka på den. Att inreda med poppiga pasteller som lila och rosa är en av vårens stora trender. Du kan exempelvis ha vaser och olika textilier i pastellfärger. Att addera inredningsdetaljer som är eller ser handgjorda är helt rätt i år. Sakerna ska bestå av material som rotting, trä, keramik eller jute.

Inredningstrender 2022:

• Metaller
• Speglar
• Pasteller
• Handgjorda saker