Dags att skaffa pool?

Något som många har som en liten hemlig barndomsdröm är att ha en helt egen pool på tomten hemma – men innan du sätter igång och förverkligar drömmen om poolbygget finns en hel del saker att tänka på.

fotter-poolNär det är dags att bygga en pool hemma finns en hel del saker att fundera över innan det är dags för själva byggandet. Till exempel måste du först och främst välja vilken sorts pool du vill bygga och om du ska bygga den inomhus eller utomhus samt om det är du själv eller en firma som ska se till att få din pool färdigställd. När du är på det klara med att ha funderat ut detta är det dags för själva valet av pool och sedan välja alla olika tillbehör som du vill ha i den och sådana finns att köpa hos bland annat www.pahlen.se. En annan sak du kan göra för att se om du bestämt dig för rätt typ av pool är att läsa in dig på vilka olika egenskaper de olika poolmodellerna har. Ett tips är att spana in Expressen lista där man gjort ett urval av 12 olika poolmodeller och sedan recenserat dessa utförligt för att det ska bli lättare för en konsument att välja. Och komihåg att om du väljer att bygga en inomhuspool så finns en hel del saker att titta närmare på där med, men det är något som Byggahus sammanfattat det viktigaste punkterna av i en smart och enkel guide. Andra saker att tänka på när man sak bygga en pool har Helsingborgs Dagblad skrivit om och deras punktlista ser ut enligt följande:

  • Billigaste poolalternativet – är den pool som inte är nedgrävd utan den som står ovan jord, men denna sort kanske inte är den snyggaste. På pluskanten är dock att denna kan ställas på de flesta marker och tomter utan krångel.

 

  • Välj rätt plats för poolen att stå på – kom ihåg att se över hur väderstrecken ligger i din trädgård för att undvika skugga och att massa löv eller annan bråte blåser ner i poolen.

 

  • Mät innan du gräver – storlekar kan göra oss blinda och därför kan det vara bra att mäta ut med hjälp av blompinnar hur stor plats poolen faktiskt kommer ta upp på den valda platsen.

 

  • Uppvärmning – se till att ställa poolen i söderläge med många soltimmar för att slippa uppvärmning på annat sätt, det kan nämligen dra iväg i kostnad.