Vad gäller trendmässigt just nu?

I ett tidigare inlägg skrev vi om vad man kan behöva tänka på när det kommer till att flytta, i dag skriver vi i stället om inredning och om hur vi inreder nu i höst och vinter år 2015.

BlommönsterI en artikel i Expressen Leva & Bo kan vi läsa att trenderna som gäller för år 2015 säsong höst och vinter, är dovare och lugnare. Nyanser av blått är ”på tapeten” samtidigt som även gråbeige på väggen inte alls är fel när det kommer till den rätta stilen. En annan färg som går hem är olika gröna toner, som finns att hitta på många inredningsbutiker. Även gula inredningsprylar gör entre, kanske som en del i den pågående 70-tals-viben som inte någon kan missa att se bland allt från kläder till vinylskivor och heminredning.

Något som håller i sig från tidigare säsonger är bland annat material som marmorsten och marmormöstrat på olika inredningsprylar, men även mässing i sin ganska industriella retroglans. Marmor får gärna vara mörk, som svart och med grågrönt mönster insprängt.

Etniska mönster och mörkare känsla

Något som förväntas slå stort är etniska mönster, något som vi också har sett i olika skepnader under tidigare år. Den grafiska trenden i svartvitt finns även den kvar, men basen är lite mörkare nu än vad den har varit tidigare.

Blå nyanser är som sagt kanske det som känns mest inne i höst och vinter, och kulörer och valörer som koltrastblått och påfågelsblått gör sig kända i den lite mer intresserades vokabulär. Trä, betong och keramik är också materialval som står ut nu och en rustik samt industriell känsla hörsammas i inredningsmagasin samt på bildbloggar likt den en själv kan skapa på exempelvis Pinterest. Lite grovare känsla helt enkelt. Även grovare tyger används, linnelakan i grått är något som sängen gärna får kläs i.

Men när det kommer till inredning ska man ändå följa sitt hjärta först och främst, för det handlar ju slutligen om att trivas där en bor och känns sig som hemma i sitt hem. Senare på prioriteringslistan får stylingen komma.