Såhär inreds hemmet trendigt 2019

Inom inredning och dekoration har 2019 en hel del härliga trender att bjuda på. Tidigare årtionden kommer igen och trenden att använda hållbart material håller starkt i sig. I den här artikeln presenteras årets hetaste inslag inom inredningskategorin – allt från stilar och material till färger och designmärken.

Precis likt modebranschen handlar även inredning om trender som lever i så kallade cykler. Det innebär att saker som varit populärt tidigare kommer igen i senare decennier. I år det dags för 90-talet att på nytt göra entré inom inredningssvängen. Tydliga trender från det forna årtiondet är det allra hetaste 2019 så som det klassiska glasbordet och färgglada dekorationer. Det gäller att våga lite mer i år när det kommer till att piffa upp hemmet. Även när det gäller bordsdukning där till exempel dryck kan serveras i trendiga och färgsprakande karaffer. Nätet är den bästa shoppingplatsen när det kommer till inredning och dekoration. Tipset är att klicka in på designinterior.se som bjuder på riktigt trendig inredning och dekoration till bra priser.

Härlig trendkulör i år

2019 är definitivt ett inredningsår där färgpaletten spelar en viktig roll:

  • Rosa är en färg som det leks med på olika plan. Den presenteras både i sin mest chockerande variant samt i mer mjuka toner.
  • Inom modet är gul en het färg, vilken också är en trendfärg inom inredning. Tipset är att bona hemmet i olika gula nyanser eller använda färgen om huvudkulör på en större yta. Det är värt att upprepa att det lite ”vågade” är det nya svarta inom inredning.
  • Mönster får det gärna vara mycket av i år och framför allt på textilier så som mattor, överkast och filtar. På 90-talet var batik ett mycket populärt mönster, vilket självklart är en del av årets trender. Även marmormönster kommer att bli mer anammat under året då det passar lika bra till badrummet som köket.

Hållbara material med lång livstid

Att hållbarhet är på tapeten är ingen nyhet, men i år blir det än viktigare att inreda med hållbara material som håller länge. Tanken är att hemmet ska andas miljömedveten boning samtidigt som materialet åldras med värdighet. Större ytor som skapas av trämaterial är en hit i år och gärna från svenska skogar. Ek, ask och björk är tre träslag som gör ett kök supertrendigt och samtidigt mer miljövänligt. Så väl skåpluckor som möbler gör sig riktigt bra i trä.