Badrumsrenovering

Badrummet är ett viktigt rum i hemmet där mycket tid spenderas. En badrumsrenovering är en långsiktig investering som med fördel överlåts till en professionell byggfirma. Nedan följer tips på vad du bör tänka på innan renoveringen.

Badrummet är ett av de rum där mest tid spenderas. Det är således viktigt att badrummet är en mysig och funktionell plats i hemmet. En badrumsrenovering är både ett tidskrävande och kostsamt projekt, men det är en investering. Vid en framtida försäljning av bostaden kan ett nyrenoverat badrum ha en positiv inverkan på priset. En badrumsrenovering kan bli ett kostsamt projekt om utgifterna drar iväg. Därför är det viktigt att noggrant planera renoveringen för att undvika oförutsedda utgifter. Innan badrumsrenovering i Stockholm påbörjas är det en god idé att kontakta en badrumsspecialist. De kan hjälpa dig att skapa ditt drömbadrum efter dina förutsättningar och budget.

Kostnad

Hur mycket det kostar att renovera ett badrum beror på många olika faktorer. Istället för att besvara frågan hur mycket ett badrum kostar, är det bättre att titta på vad i badrummet det är som kostar.

  • Material. Förutom själva kostnaden för utförande är det vissa material som kräver mer arbete vilket innebär ett högre slutpris.
  • Dölja skavanker. Det finns vissa saker som måste finnas i ett badrum, bland annat rör, avlopp och förvaringutrymmen. Många vill att dessa ska vara osynliga. Ett badrum med platsbyggd förvaring och inbyggda rör kostar såklart mer än ett badrum där dessa syns.
  • Arbetskostnad. Om du anlitar hantverkare tillkommer kostnaden för arbetet. ROT-avdraget gäller vid vid badrumsrenovering vilket innebär att du kan dra av upp till 30% av arbetskostnaderna.

Anlita en professionell byggfirma

Arbetskostnaden vid en badrumsrenovering kan bli mycket hög. Det är viktigt att ha en tydlig bild av vad du vill uppnå med badrummet och din budget. Be alltid om offerter från hantverkare och specialister. Börja med att hitta inspiration och visualisera hur ditt drömbadrum ser ut. Därefter är det en god idé att ta hjälp av en specialist för att konkretisera drömmen. En specialist kan underlätta renoveringsarbetet på många sätt, bland annat tack vare deras kontaktnätverk med hantverkare och elinstallatörer. Kom ihåg att elarbeten i badrum måste utföras av ett registrerat elinstallationsföretag och det är förbjudet att försöka utföra dessa på egen hand.