Få Drömlägenheten

???????????????????????????????????????Det finns många lägenheter i Stockholm att välja bland – men hur hittar man egentligen sin drömlägenhet?

Att flytta till en ny bostad är en stor omställning i sig och det finns många saker som man måste tänka på. Exempelvis måste man hitta en bra flyttfirma i Stockholm som hjälper en med själva flytten av möbler och annat bohag plus att man inte heller ska glömma att städa ur sin tidigare bostad ordentligt med en flyttstädning. Men innan man kan göra något av detta så måste man ha en ny bostad att flytta till – och det är inte alltid det lättaste.

Just nu i är bostadsmarknaden i en peak och bostäderna kostar snäppet mer än vad de tidigare gjort, och det finns en anledning till att bostädernas pris ligger på denna nivå just nu. Sedan Finansinspektionen tidigare i mars meddelade att man kommer att införa ett amorteringskrav för nya bolånetagare från och med den första augusti i år har intressenterna på bostadsmarknaden ökat markant. Man ligger därför i en fas där efterfrågan överstiger utbudet som finns till godo vilket gjort att priserna för bostadsrätter skjutit i höjden. Men trots detta finns det en hel del knep som man kan ta till för att lyckas knipa drömbostaden i alla fall!

Att knipa drömlägenheten

  1. Intresse – Gör intresseanmälan på flera lägenheter och hos flera mäklare, skriv upp dig på bevakningslistor som gör att mäklaren skickar förslag med olika objekt till din e-post efter dina önskemål.
  2. Budget – Sätt en budet och håll dig inom den. Det är ingen idé att titta på lägenheter som överstiger vad du har råd med så sätt en övre gräns och håll dig inom den (källa).
  3. Se bortom det du ser – Alla lägenheter är inte i toppskick, men de går att renovera så vispa aldrig bort en lägenhet bara för att kök eller badrum behöver fräschas upp.
  4. Fokus – bestäm vad du vill lägga fokus på såsom bostadens storlek, läget eller dess skick och kom ihåg att alla lägenheter kan bli drömlägenheter bara man håller sig inom sina ramar.

Använd seriösa mäklarfirmor

Något som är en av de viktigaste sakerna man ska hålla i minnet när man letar lägenhet i en storstad så som Stockholm är att alltid använda seriösa mäklarfirmor som förmedlar bostadsrätter. De privata säljarna och andrahandsuthyrarna är nämligen inte alltid vad de utger sig för att vara och det var något som studenten Isak fick erfara när han skulle flytta till huvudstaden för att studera. Lägenheten som han skulle få bo i och som han betalat deposition för var nämligen inte bara utlovad till honom utan till hela fem stycken andra personer som också hade betalat depositionsavgift (källa). Och detta är tyvärr inte bara något som händer när man talar om andrahandsuthyrning utan kan även ske när det handlar om köp av bostadsrätter.

Att tänka på:

  1. Kontrollera vems namn som står på dörren till lägenheten du ska köpa, googla!
  2. Kontrollera med Skatteverket vem som äger bostaden.
  3. Ge inga pengar förrän kontrakt och nycklar överlämnas.

????????????????????????????????????????