Tips för sommarstugeköpet

Många drömmer om ett sommarställe där man kan vara under årets varma månader och bara njuta. Men när man ska bli med stuga finns en hel del saker att tänka på.

1972080-sommarstallet

I Göteborgs-Posten kan man läsa att det finns mycket att tänka på för den som ska köpa en sommarstuga. Bland annat måste man först och främst tänka på vad som är syftet med att köpa stugan. Vissa vill köpa en stuga för att kunna fixa och pyssla med den och andra vill köpa en för att kunna komma bort från vardagen och slappna av. Detta är självklart avgörande för vilken typ av sommarställe man köper. Sedan är det också viktigt att man besiktigar stället, ser till att inte missa dolda fel och även ser till att man har råd med de extra utgifter som en sommarstuga för med sig.

Lägg inte pengar på inredning

När det kommer till att inreda sommarstugan, är det allra bäst att först kolla upp om man har några egna möbler hemma som är överflödiga. Man kan även höra med släkt och vänner ifall de har några överblivna möbler. Att lägga en massa pengar på att köpa sprillans ny inredning till sommarstugan är onödigt med tanke på att de slits väldigt lätt där och att man förmodligen bara kommer använda möblerna någon månad om året. Vad gäller prylar till köket som exempelvis kylskåp och spis, måste man ha i åtanke att de ska passa att ha i ett sommarhus. Ett gasolkylskåp till bra pris och en kokplatta kan vara de allra bästa alternativen.

Stuga till bra pris

Om man står i valet och kvalet om att köpa en sommarstuga eller inte, kan det vara trevligt att tänka på att det faktiskt inte behöver bli en så dyr investering. Det är i princip bara de hus och tomter som ligger nära sjö och hav som är lite dyrare. Om man letar hus några mil ifrån kusten så är chanserna stora att man hittar något till ett bra pris. Läs mer.