Kryphålet gällande rotavdraget

Många är det som använder både rot- och runt och många är det som valt att renovera nu innan årsskiftet för att ta del av hela avdraget. Men, det finns ett kryphål som många inte känner till och som kan skapa ett lugn över julen.

4062563-skona-hemNär det kommer till rotavdraget och att Regeringen beslutat att sänka avdraget från 50 % till 30 % efter årsskiftet är det många som har tagit ton på att detta är förkastligt. Anledningen är att man vill skapa fler bostäder och de pengar man sparar in på att sänka avdraget kommer att gå till bostadsmarknaden. Vad detta har lett till är att det blivit en storm efter att renovera och att alla hantverkare fått otroligt mycket att göra. Många känner att de vill hinna med allt nu innan årsskiftet, men i en artikel från Aftonbladet går det att läsa att det finns ett litet kryphål som man kan använda sig av.

Slutför arbetet sista januari

Vad som menas med kryphålet är att arbetet inte behöver vara klart den sista december, men man ska ha betalat in hela beloppet för renoveringen innan det nya året. Sedan måste hela arbetet vara klart senast sista januari. Detta betyder att man kan betala in hela beloppet men att hantverkarna kan vara kvar och jobba hela januari ut. Förhoppningsvis kan detta göra många människor lugna och även att hantverkarna kan få en lugn och skön julledighet – som de verkligen behöver.

Tänk på helheten

När det kommer till att renovera är det viktigt att man inte fokuserar enbart på enskilda rum utan att man tänker på hur helheten kommer att bli. Vi ha i tidigare artikel skrivit om hur vardagsrummet är i fokus och vad man kan göra är att utgå från ett rum, exempelvis vardagsrummet och låta den känslan få spegla hela bostaden. Då blir det enkelt at finna en röd tråd.

  • Fokusera på känslan du vill åstadkomma
  • Se till att väggar och tak har en bra färg
  • Satsa på detaljer som lyfter och låt större möbler vara mer basic för att trivas år framöver