Gör ditt hem tryggare

Att känna sig säker i sitt hem är A och O för att man ska känna att man är trygg vilket gör att man kan sova gott om nätterna – och för att göra hemmet säkert och tryggt är det därför viktigt att inbrottssäkra hemmet, och det kan man enkelt göra helt på egen hand.

”Gå igenom ditt hus och se till att alla dörrar samt fönster är stängda och låsta. Om du även kan låsa dörrarna inne i huset med en nyckel så gör det. Allt för att göra det så svårt som möjligt för tjuven att rota runt i hemmet om ett inbrott skulle inträffa” läs fler smarta tips här.

inbrottstjuv 2 beskuren och mindreSom citatet ovan understryker är det viktigt att faktiskt låsa om sig, men vad man utelämnar är vikten av en säkerhetsdörr. Det är något man kan, och också bör, beställa hos exempelvis http://www.prodoors.se/ om man inte redan har en. När tjuvar väljer vilket hem de tar sig in i är just hur enkel dörren är att bryta upp något som tas med i beräkningen. Även fönstren är vad man tittar på och i grund och botten handlar det om att göra det så svårt det bara går för tjuven att ens kunna ta sig in i hemmet. Det är något som även SVT skriver om i en artikel där polisen Lennart Levander som är specialiserad på bostadsinbrott delar med sig av sina allra bästa tips. Han säger bland annat att belysning på timer är bra att ha om man är bortrest, att rörelsedetektorer på utebelysning är att föredra om man har trädgård och att man ska ta hjälp av sina grannar att hålla extra koll på ens hem när man åker bort.

För den som vill känna sig extra säker hemma, oavsett om man är hemma eller inte, bör också överväga att skaffa sig ett hemlarm. Det kan man göra hos flera återförsäljare och för att veta vilket larm man ska välja är ett tips att läsa jämförelsen av fjolårets toppsäljande hemlarm som tidningen PC för alla har gjort.