Nya golvtrenden

När det kommer till de golv vi väljer i hemmet ser vi en tydlig trend. Ut med de billiga klickgolven och in med lite dyrare och robusta trägolv. Fördelarna med trenden är många.

6529984-- (1)

De senaste årens trender när det kommer till golv i hemmet är enligt lt.se genuina och rustika golv. Man har gått från praktiska klickgolv till riktiga trägolv som proffs måste lägga in. Fördelarna med sådana typer av golv som är trendiga nu är att man kan slipa och behandla dem många gånger om. Ser golvet lite slitet ut är det bara att slipa det och ge det ny fräschör med en ny färgton. Den färgton som är absolut mest populär för trägolv just nu är ljusgrått pigment i oljan.

Parkettgolv passar alla rum

Vill man lägga sådant här golv som är trendigt just nu måste man alltså anlita en golvläggare och är det exempelvis stavparkett man är ute efter kan Parkettdesign hjälpa en. Parkettgolv passar faktiskt bra för alla rum i hemmet, förutom badrummet. De flesta trägolv tål nämligen inte så mycket väta, skriver Expressen. Har man barn som är livliga bör man heller inte lägga parkettgolv i köket eller hallen där det ofta blir mycket slitage och hårt tryck.

Billiga golv måste bytas

Vill man inte gå på det mer rustika och dyra parkettgolvet, utan väljer en billigare variant, måste man ha i åtanke att dessa golv oftast inte går att slipas och måste bytas ut när de blir slitna.

”Ett dyrare och tjockare trägolv kan däremot slipas om flera gånger och hålla i mer än hundra år.” Läs mer.