Inredningstrender 2019 – på interiört spaningsuppdrag

När ett nytt år närmar sig eller precis har kikat in genom dörrspringan, är det många som bläddrar i inredningsmagasinen, och suktar efter att få göra om i sina hem. Under 2019 finns det en del som kvarstår sedan 2018, men även en hel del förnyande som du först får en inblick i under vårvintern 2019. Läs mer om vilka detaljer som ska framhävas, vilka kulörer du bör göra anspråk på samt vilka material som smälter bäst in i din interiör om du samtidigt vill vara inne.

Många är de inredningsbutiker, e-handelssidor och inspirationsbloggar som förser dig med kreativitet och idéer dagarna i ända. Ett exempel är Nolhaga Hem som passar utmärkt om du vill hitta prisvärda inredningsdetaljer och prylar till en renovering eller en nystart under året 2019. Du ska veta att det inte behöver kosta massor av pengar för att få in lite fräscha energier och göra en mikrovariant av Feng Shui. En matta, ett duschdraperi eller nytt överkast kan vara kronan på verket för att piffa upp saker och ting.

Rosa i alla tänkbara nyanser

Det kan ibland vara svårt att dra en gräns mellan svagt rosa och beige och under 2019 är båda färgtrenderna lika starka. Rosa nyansen är dock huvudfärgen inom inredning detta år och det kan lika gärna vara en pudrig variant som det skulle kunna vara knallrosa eller pastellrosa tillsammans med andra pastellfärger i en matta, en tavelvägg eller i övriga textilier. Ska du vara helt rätt ute, ska det rosa emellertid smälta in på ett ypperligt sätt genom att mönster undviks och de rosa nyanserna själva skapar de gynnsamma kontrasterna i rummet.

Mitt Afrika – på safari i interiören

Allt resande jorden över har gjort människor sugna hela året runt att packa sin kappsäck och försvinna till fjärran land. Detta märks av inte minst på inredningstrenden, som tillsammans med de annars så populära jordnära tonerna, också letar sig in i en så kallad safarilook. Kalk, beige, brunt och naturgrönt varvas med naturmaterial som bambu, bast och trä, där den stora inspirationskällan kommer från den afrikanska och asiatiska kontinenten, där restrenderna speglas på samma gång. Du vill med andra ord hålla kvar den där semester- och äventyrskänslan en bit in på året och kanske till och med omge dig med den 365 dagar.

Hållbart – möblera om och handla second hand

Vem har sagt att du behöver köpa nytt för att ligga i tiden? Ska du vara riktigt medveten och samtidigt trendig till max, bör du inte lägga många kronor på din interiör. Låt istället kreativiteten flöda fritt och möblera om, gör eget hantverk att sätta upp på väggarna eller fynda second hand för en retro-look. Med den här inställningen kan du både följa trenden och din egen budget. Ett tips för att få in de pengar som krävs för att ”rusta upp” din inredning, är att sälja saker du inte längre har behov av. På så vis kan någon annan gå i samma hållbara fotspår som du själv och handla på andrahandsmarknaden och följa tidens manande pekfinger. Här följer några tips för möbler och prylar som är smarta att inhandla begagnade.

  • Kafébordet
  • Fåtöljer och soffor
  • Porslin som blir en inredningsdetalj tack vare vackra mönster
  • Matbord och stolar

Genom att köpa begagnat har du också råd att byta ut delar av din interiör inom kort när nästa trendspaning blir ett faktum.