Inredning och belysning

Vill du få koll på hur du ska inreda ditt hem för att vara trendriktig år 2019? Då har du kommit rätt. Det behöver inte vara särskilt komplicerat eller dyrt, faktum är att second hand aldrig varit mer trendigt än vad det är nu – men se upp priserna kan gå upp även när det gäller begagnad inredning. 

Om 2019 ska reduceras till en enda inredningstrend så vore den gul. Ja, den största trenden år 2019 när det gäller inredning är en färg och det är gult. Om du vill inreda ditt hem på ett sätt som får dina vänner att beundra din trendkänslighet så är det gula nyanser du ska välja; från senapsgult till ljusa pasteller. Men, det blir kanske lite enformigt att bara tänka gult när du tittar på ny inredning till ditt hus eller din lägenhet. Här tittar vi därför närmare på ytterligare några trender som ligger helt rätt i tiden under innestående år.

Miljötänket och belysning hemma

belid lampa

Källa: Belysningsimporten

Det har knappast undgått någon att miljön och de problem vår planet står inför tagit en alltmer central roll i den allmänna debatten. Det här tänket genomsyrar nu i princip allt, inklusive inredningstrenderna. Tillverkare som producerar möbler och andra inredningsdetaljer söker en medveten kundkrets och producerar sina varor därefter: hållbara och energisnåla. Bland dem finns också svenska tillverkare, en Belid lampa är inte helt fel till exempel. Utöver det växer trenden med att köpa begagnade möbler. Nackdelen med det är förstås att där det tidigare var billigt att köpa möbler på second hand kan det nu kosta lika mycket att köpa begagnat som att köpa nytt.

Art Deco i inredningen

Art Deco är väl egentligen ständigt trendigt. Stilen som symboliserar vad vi idag minns av 1920-talet är både stram, disciplinerad och fantastiskt utsmyckad samtidigt. 20-talet var en dekadent era belägen mellan två världskrig och även om vi inte tycker om att tänka på vår egen tid på samma sätt så råder kanske något av samma apokalyptiska stämning idag i och med tidigare nämnda miljöproblem. Alldeles oavsett hur det ligger till med världsproblemen så är Art Deco helt rätt väg att gå för din inredning år 2019.

Skandinavisk stil

Precis som det går att säga att Art Deco är ständigt aktuellt går det att säga det om den skandinaviska stilen. Men vad är skandinavisk stil egentligen? Det är helt enkelt möbler och annan inredning som är framtagna av skandinaviska designers. Gemensamt för den skandinaviska stilen är att den är relativt sval och stram med enkla linjer. Det praktiska går i någon mån framför själva stilen.

Blommor som motiv

Blommor i olika former är inne år 2019. Detta inkluderar både de faktiska riktiga blommorna men också möbler, gardiner och mycket annat med mönster av löv och andra växtdelar. När det gäller själva växterna kan du inte göra fel. Oavsett om du har gröna fingrar eller om du tar död på alla växter som kommer in i ditt hem. Om du hör till de sistnämnda kan du finna tröst i att det blir minst lika rätt med dekorativa växter i plast.