Hur du kan inreda ditt sommartorp

Sommarboende och lantställe är något som blivit allt mer populärt på senare tid. Många väljer att skaffa ett sommarboende för att komma ifrån sitt permanent boende och njuta av sommaren och allt den har att erbjuda, i större utsträckning.

”Med hjälp av inredning kan man lyfta alla boenden till en ny nivå.”

Sommartorp är en billigare variant av lantställe, ett boende som i många fall saknar kök och rinnande vatten. Det är dock inga problem att bo där under sommarmånaderna, då det finns många smarta lösningar att göra torpet mysigt och beboeligt ändå. Vatten kan man ta med sig själv i dunkar medan kokplattor kan lösa matlagningsbestyren. Även gasolkök kan vara ett sätt att fortfarande kunna laga mat, trots att det inte finns ett befintligt kök i sommartorpet.

Inredning

Med hjälp av inredning kan man lyfta alla boenden till en ny nivå. Textilier gör torpet hemtrevligt och ger en känsla av harmoni och värme. Dessa är även utbytbara och oftast väldigt billiga men gör väldigt mycket för ett boende inredningsmässigt.

Ett sommartorp är oftast något mindre än andra välutrustade lantställen, men har fortfarande lika hög potential. Med inredning kan man åstadkomma mycket, och att exempelvis skaffa runda möbler som soffbord, matbord och rundade soffor, kan man utnyttja ytorna i torpet till max. Skaffar man ett sommartorp är man oftast ute efter en mer spartansk bostad, vilket kan vara befriande i det uppkopplade och teknologiska samhälle vi lever i. Att minimalism är ett nyckelord i inredning i ett lantställe kan vara ledande för den övriga inredningen i torpet. Genom kreativitet kan man hitta många lösningar- exempelvis ha stolar som nattduksbord. Möjligheterna är oändliga, likt kreativiteten.