Att tänka på med badtunna

Det kan vara rätt så dyrt och besvärligt att fixa pool till trädgården eller sommarstugan, tipset är då att i stället ta tillfället i akt och skaffa en vedeldad badtunna. Se bara till att inte lämna elden i kaminen obevakad. I värsta fall kan saker brinna upp.

vatten poolEn helt egen pool på gården eller vid stugan är nog en dröm för många. Det kan dock vara ganska kostsamt och dessutom kräva en hel del underhåll för att hållas fräsch. Då är tipset att skaffa en badtunna i trä i stället, en sådan kostar betydligt mindre att köpa och är du händig kan du till och med bygga en egen. Dessutom är det lättare att göra rent en badtunna samt att det finns få saker som är så mysiga som att sitta i en varm trätunna under stjärnorna en sen höstkväll, kanske med vänner eller någon som du är kär i. Men vad finns det då att tänka på när du köper en vedeldad badtunna?

Att tänka på med badtunnor och eldning med ved

I en artikel i DT går det att läsa om hur vedeldade badtunnor blir allt mer populära att köpa. I dag finns dessa på många gårdar, vid mångas fritidshus och på altaner runt om. Det har dock inträffat en hel del badtunnebränder runt om i landet, det är därför väldigt viktigt att tänka lite extra på brandrisken när man tänder veden i kaminen. Om värmen från kaminen överförs till trävirket uppstår en eldsvåda, elda aldrig i en badtunnekamin innan du fyllt på vatten i tunnan. Lämna heller aldrig eld obevakad, oavsett om det är i en badtunna eller en rishög på gården.

Fyller man på tunnan med hjälp av en vattenslang ska man låta den ligga kvar utrullad för alla eventualiteters skull – Intervjuad brandman i DT